ДРУГИ О НАМА: ИСТОРИЈСКИ АРХИВ ЗРЕЊАНИН – ТЕМА НОВИНА „ОТАЏБИНА“

Новине „Отаџбина”, издаје Културни клуб „Отаџбина“ у Српској Црњи, месту нераскидиво повезаном са Ђуром Јакшићем. Главни и одговорни уредник овог часописа је господин Драган Даничић а заменик господин Родољуб Бошкић. Садржајно је лист посвећен познатим Црњанима, личностима из историје, као и културним институцијама.

Први број „Отаџбине” објављен је пре пар година и излази на 16 страна. Издавање помаже и Општина Нова Црња, а примерци су бесплатни за све грађане. Намера уредништва ових новина је да представи оно по чему је Српска Црња посебна.

Ове новине су дело групе ентузијаста којима је жеља да направе лист којим ће информисати мештане о свим битним дешавањима у овом месту, општини али и региону Баната. Часопис промовише младе наде, спортске клубове, привреднике и удружења. Представљају рад многих институција, међу којима су и институције културе.

У најновијем броју објављен је извештај о посети председника Републике Србије Александра Вучића Зрењанину, поводом покретања највеће стране инвестиције у Републици Србији као и интервју са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем. У новинама је објављен и обиман текст о раду Историјског архива Зрењанин, Народној библиотеци Зрењанин, раду Народног музеја итд. Новине су бесплатне, и одштампане су и подељене у 10.000 примерака.

Културни клуб „Отаџбина” има на друштвеним мрежама и своју страницу на којој можете прочитати текстове и у електронском издању. Историјски архив Зрењанин препоручује вашој пажњи овај часопис као и целокупан рад овог клуба који се једном речју може окарактерисати као отаџбински.

Поделите објаву

Можда ће Вас занимати и...